Archief 2013 -januari - februari - maart - april - mei-

9 Januari 2013Er was eens een huis in een groot donker park in het noorden. Dat huis had maar één kamer en daarom droeg het de naam Noorderparkkamer.
Het was heel erg donker en ik was de sleutel vergeten dus ik dacht dat ik er niet in kon. Gelukkig bestonden er mobiele telefoontjes en van alle kanten werd ik ge-sms't, gepingd, ge-appt en gebeld zodat ik uiteindelijk toch nog de grote zware houten deur van het huis kon openen.
Ondertussen kwam er een donkere gedaante met een bolhoed op mij af fietsen. Zogenaamd nietsvermoedend reed hij gewoon expres tegen mij aan. Het was Bruno. Met een klein koffertje. In dat koffertje zat een ding dat een halve eeuw geleden 'pick-up' werd genoemd. Daar kon je grote ronde zwarte schijven op leggen ( genaamd 'platen'), die kon je dan draaien en dan komt er muziek uit.
Vanuit het niets hoorde ik een zwoele, wat schorre stem zachtjes roepen: "Rustig, rustig maar, alles komt goed. We hebben de tijd ! " Dat was Ellen. Toen wij ons met zijn drieën in het houten huis bevonden hadden wij nog een uurtje de tijd om de kamer te verbouwen tot het decor van SWAN, de zwarte zwaan die singersongwriters uit alle delen van de wereld die avond ontvangen zou.
Op welke manier deze muzikanten ooit door het stille donkere park met zijn donkere grote bomen het huis in the middle of nowhere konden vinden,  daar wist niemand raad op.
Maar het lukte ! Altijd weer ! Iedere eerste woensdag van de maand ( al was het gisteravond om de één of andere vreemde reden de tweede woensdagavond) klinken er vrolijke, sfeervolle, woeste melodieën van allerlei origine door het park.
Al klonken deze vrolijke klanken uitermate vals tijdens de eerste twee maten van de eerste singersongwriter ( dat was ik dus) al snel werden deze - laten we ze maar dissonanten noemen - opgelost tot éénzelfde 440Herz.  Nadat ik drie eigen songs heb gespeeld  mocht ik de beurt geven aan Gareth Evans Jones.
Annette Vogel, Arjen Slot, Mick Bekker

Gareth Evans Jones
Gareth is een singerwriter die prachtige Engelstalige liedjes heeft geschreven, waaronder de song "My Favourite Angel". Hij begon a capella en bezorgde daarbij menigeen kippenvel.

De tweede singersongwriter was Otto Cepella. Otto is wel eens eerder gast geweest bij Swan. Zoals hij zichzelf aankondigde is hij een singersongwriter "...but I don't sing..." Otto zelf zingt niet, Otto laat zijn gitaar zingen. Hij schrijft prachtige composities en iedereen luisterde in vervoering naar zijn spel.
Otto Cepella

 Toen Otto klaar was kwam een bezorgde jongeman uit Spanje naar mij toe. Hij vertelde me dat hij zich niet zo fit voelde. Hij wilde graag toch zijn muziek laten horen en daarna liever onder de wol. Dat was geen probleem, maar nog voor ik hem kon antwoorden had Uri Deeper Water al plaatsgenomen op het podium. Hij kon niet langer wachten ! Tijdens de soundcheck was al duidelijk dat hij veel zin in had ! Vol overgave speelde deze muzikant uit Amsterdam-Noord zijn rocky nummers.

Uri Deeper Water Ik sprak ondertussen met Joan ( de Spanjaard) af dat hij na Uri het podium op kon. "Oké", zei Joan, "Maar ik begin ergens anders te spelen. Daar ergens bij de bar." En hij wees richting Ellen, die inmiddels vanachter de bar alle muzikanten van een bakkie koffie en een drankje voorzien had.
Joan noemt zichzelf Ell Sol, (al schrijf ik zijn artiestennaam consequent verkeerd) en hij komt uit Barcelone. Hij speelt ukelele en flamencogitaar en hij liet ons gisteravond zien dat het in de Noorderparkkamer ook heel goed mogelijk is om akoestisch te spelen.


Hij ging tussen het publiek instaan en zong uit volle borst een dramatisch liefdeslied. Zo liep hij al spelend naar voren en nam hij plaats op het podium.
Ell Sol


Na dit verrassende optreden (er staat trouwens een opname van op Facebook) was de beurt aan de jongens van Lonely Panda. De ene helft van dit duo, Lukas Blom,  is een veelgevraagd gitarist waar singersongwriters graag mee samenwerken. Als Vincent, de andere helft,  wordt bejubeld om zijn fantastische zang wijst hij graag naar zijn begeleider. Ik heb dit duo eerder gezien en gehoord en vond ze toen al goed, maar gisteravond waren ze echt in topvorm !

 
Dat geldt ook voor René de Vries, de man die zichzelf  De AS noemt. Zijn Nederlandstalige lied is uit het leven gegrepen en komt zo uit het diepst van zijn ziel. Ik vind het fantastisch dat hij - en ook Vincent & Lukas - de weg weet te vinden door het donkere park naar de SWANavond.

De AS
Dzuana Bakker
De laatste gast van de avond was Dzuana Bakker. Op de valreep kreeg ik nog een mailtje van haar met de vraag of er nog plek was om haar nieuwste liedje te laten horen. We hebben van haar bijdrage aan deze avond erg genoten en ik hoop haar snel weer terug te zien.

Nadat alle singersongwriters aan de beurt waren geweest, was er nog tijd over om samen te spelen. Dat was echt even een klein feestje !  Alle muzikanten en het het fantastische publiek, heel erg bedankt voor deze creatieve, muzikale, sfeervolle SWANavond in de Noorderparkkamer !!!

6 februari 2013


Frank 
Gisteravond fietste ik al vroeg in de avond naar de Noorderparkkamer om het boeltje klaar te gaan zetten, blij met op de valreep nog een telefoontje van Ellen, de barvrouw van SWAN, dat zij, ondanks dat zij door haar rug was gegaan toch graag wilde komen helpen. Ik verwachtte al fietsend door de regen een donkere NPkamer aan te treffen, maar Isa, een gloednieuwe medewerkster van de Noorderparkkamer, had de kaarsjes al aangestoken ! En bovendien bood Kees, de vaste geluidsman van de Noorderparkkamer die daar nog bezig was, mij spontaan aan om de geluidsinstallatie klaar te zetten ! Dat was ook fijn voor Frank Fanille, die de rest van de avond het geluid zou verzorgen. Zo kon hij eerst rustig een bakkie kon doen na zijn lange fietstocht vanuit West.
Ellen
Het beloofde een mooie avond te worden want van te voren had ik van een aantal deelnemers leuke en mooie filmpjes en geluidsopnames ontvangen.

Bijzonder van deze avond was voor mij de aanwezigheid van Auke en  onze twee dochters. De meiden mochten mee om  hun vader en mij te fotograferen en filmen. Vooral ook leuk was dat mijn jongste dochter precies weet hoe mijn hippe supermoderne mobiel werkt, want die ging natuurlijk precies duidelijk en wel af op het moment dat ik mijn kersverse liedje 'On a Raft' aan het spelen was. Gelukkig wist zij hem onmiddellijk uit mijn tas te halen en hem op stil te zetten. (Eigenlijk wist ik niet eens dat zij dat kon, maar goed:)

Ik, als host van SWAN, bijt op SWANavonden altijd de spits af met drie eigen nummers. Dit keer werd ik begeleid door Auke op cajun ( met een borstel als gadget) en Frank op bas.
Auke, Annette, Frank

Inmiddels waren bijna alle deelnemers gearriveerd en mocht ik Marleen Mooij aankondigen.
Marleen schrijft eigen songs en begeleidt zichzelf gewoonlijk op piano, maar deze keer bracht ze Joost, een gedreven gitarist, mee. Prachtige stem, mooie timing, goeie gecomponeerde gitaarbegeleiding ! Ik hoop dit duo binnenkort weer terug te mogen zien bij SWAN.

Joost en Marleen


Op de lijst stond Dzuana vermeld, maar Dzuana had zich wegens onvoorziene omstandigheden afgemeld en zij hoopt er volgende keer weer bij te zijn. We gingen door met Eva de Rijk. Eva nam een begeleider mee die zowel saxofoon als accordeon speelt. Zij zingt haar liedjes in het Nederlands en haar muziek klinkt als pure volksmuziek. Mooie folky zanglijnen, goed gedragen en uitgevoerd.
Eva de Rijk & ? 
Overigens ging mijn mobiel eerder die dag af en wel precies onder de lastige rekencitotoets van mijn groep 8.   (Gelukkig stond'ie toen wel op de trilstand.) Het was een telefoontje van een medewerker van Salto tv, ze wilden de songwriteravond graag komen filmen, maar eigenlijk kwamen ze vooral voor Eva. Ze kwamen echter niet opdagen want ze waren  verdwaald in het grote bos Amsterdam-Noord. Wie weet komen ze de volgende keer !
De cameraman die je op deze foto ziet, heet Balthasar. Ik vind het ontzettend tof dat Brigitte Bélanger (filmmaakster) mij heeft aangeboden een promotiefilmpje te maken over de activiteiten van SWAN !! Misschien kunnen we met dit filmpje meer mensen uit Amsterdam-Noord bereiken om de muzikanten die bij SWAN komen spelen te beluisteren.
Balthasar en Brigitte
Als het filmpje klaar is dan zal ik het op de facebookgroup zetten.

Gareth Evans-Jones
De volgende deelnemer was Gareth Evans - Jones. Gareth is Brits en ik ken hem van andere singersongwriterpodia. Vorige maand speelde hij ook bij SWAN en ik ben blij dat hij besloten heeft regelmatig bij ons te komen spelen. Gareth vertelde me dat hij momenteel veel speelt, maar dan covers. Natuurlijk is het veel leuker om je eigen nummers te vertolken en dat kan bij SWAN.
Een singersongwriter die met recht een artiest genoemd kan worden is Barbara Breedijk. Zodra zij opkomt heeft zij het publiek al te pakken. Zij bracht sfeer en ontspanning in de tent en haar liedjes zijn zo grappig dat je daar absoluut meer van wil horen. Toen zij klaar was vroeg ik of ze nog een liedje wilde doen. Ja hoor, dat wilde ze wel. En na een inleiding waar dit lied dan over zou gaan, zong ze kort, krachtig en bijzonder gepassioneerd een  nummer..... van hooguit vier maten. Je was geweldig, Barbara !

Barbara Breedijk
Harrie Siers is inwoner van Amsterdam-Noord en reageerde direct heel enthousiast toen hij er op attent werd gemaakt dat er in Noord singersongwriteravonden georganiseerd worden. Hij stuurde me een mailtje en vroeg of er nog plek was op de lijst. Dat was natuurlijk niet het geval, maar goed, iedere muzikant is gewoon van harte welkom, altijd. Hij was er vroeg, veel te vroeg, al rond een uur of zeven ! Maar onze Ellen bood hem alle koffie en thee van de wereld en zo heeft hij zeker wel drie uur moeten wachten tot hij eindelijk aan de beurt was ! Maar hij was er toen hij er moest zijn ! Mooie stem, duidelijke uitspraak. Harrie vertaalt bestaande liedjes vanuit het Frans en Engels naar het Nederlands.
Harrie, geduldig wachtend in de keuken

Harrie Siers
Na Harrie Siers stonden er nog twee acts op het programma: Zoli Soos en Uri Deeper Water.
Ik weet heel goed hoe het voelt als je achterin het programma gepland bent en je hebt al heel wat songwriters gehoord. Het kan dan best lastig zijn de juiste energie te vinden om de avond  goed te volbrengen met datgene waar je eigenlijk echt voor gekomen bent: jouw eigen muziek laten horen ! 


Gelukkig pingelde Zoli tussendoor op zijn gitaar, wat overigens 's zomers meer muzikanten deden, omdat je dan ook lekker buiten kan zijn. 

Ik moest ze dus van buiten halen, de Hongaren. Zoli woont zijn hele leven al in Nederland, maar hij bracht een Hongaarse artiest mee. De muzikant stelde zichzelf voor en daarna swingden ze de pan uit ! Hele lekkere muziek met Oost Europese invloeden !Uri Deeper Water
Tot slot was Uri Deeper Water aan de beurt. Vorige keer speelde hij solo bij SWAN maar dit keer nam hij een zangeres mee. Het was verrassend hoe anders zijn muziek klonk dan de vorige keer ! Uri vertelde me dat hij inmiddels een bassist en een drummer heeft gevonden en dat ze repeteren bij de NSDMwerf in Noord.


Ellen en Isa


vaste SWANfan Margreet

Frank met een vreemd mannetje..
En toen kwam Max binnenwaaien, geheel in de stijl die ik van hem gewend ben:
"Hi Annet, just came by, if you got no place on the list anymore, no problem, no problem " 

Max Meser komt uit Spanje en heeft een tijdlang in Amsterdam-Noord gewoond. Hij is ontdekt in café 't Sluisje door een muzikant uit Noord die hem niet hoorde spelen maar een gitaar op zijn rug zag hangen en hem meteen meesleepte naar de Noorderparkkamer, op één van de eerste SWANavonden vorig jaar. Max is de Spaanse Dylan. Hij sloot de avond enthousiast af.
Max Meser
 Nou ja, ik dacht dat Max de avond afsloot, dat deed hij ook met veel verve. Maar ehm, dr was iemand die niet kon stoppen en gewoon tijdens het opruimen en afsluiten tot het bittere end akoestisch verder speelde.
Kom op jongen, de avond is nu echt voorbij ! Hup vort ! Tot de volgende keer !
Alle aanwezigen hartelijk bedankt voor jullie bijdrage aan de gezellige avond !

De volgende SWANavond is woensdag 6 maart. Op deze avond is naast een vijftal songwriters  de Amsterdam-Noordse  band EXILE geprogrammeerd. Gratis entree. 


6 maart 2013
Potje, bewaker 

Een SWANavond met een goed geïmproviseerd team !

Ellen, de vaste barkeepster van SWAN, kon helaas gisteravond niet aanwezig zijn, maar er was een goede vervanging gevonden in Frits de Verlichte Barman. Samen hebben we het geluid opgezet en gecheckt en toen Craig Latta met zijn basgitaar binnenkwam - hij was in de veronderstelling mee te spelen en de rest van de avond te gaan relaxen - werd hij meteen achter de knoppen gezet. Gelukkig weet hij daar een hoop van en zei hij onmiddellijk dat hij die avond het geluid wel wilde regelen. Bovendien heeft hij beloofd dat hij in mei en juni ook graag het geluid wilde regelen voor SWAN ! 
Potje, de vaste allesbewaker van het pand Noorderparkkamer, regelde alles wat wij even niet konden vinden of begrijpen (hij regelde zelfs dat Kees, de vaste licht- en geluidsman van de Noorderparkkamer, halverwege de avond op zijn fietsje even langskwam om de felverlichte tl-buizen te vervangen door de sfeervolle verlichting van spotlampjes.)

Frits, de barman
Craig, engineer
   Ik opende zoals gewoonlijk om 20.30 en begon met drie eigen songs. Hierbij speelde ik voor het eerst samen met violist JanPaul Grotenhuis. We hadden van tevoren niet gerepeteerd, dus het ging best goed.Daarna was de beurt aan Dzuana Bakker. Zij speelde haar nieuwste liedje met vol overtuiging.
Dzuana Bakker
Na Dzuana stond het duo Marcus en Catherina als de Shadey Greys op het podium. Marcus komt uit Australië en Catherina is een charmante Francaise. Zij ondersteunde de rockende Marcus heel steady op haar cajon. Catherina had eigenlijk griep, maar met een biertje als medicijn konden we toch nog genieten van hun rockmuziek, die op een folkachtige manier gezongen worden door Marcus. Zijn balad zong hij prachtig ingetogen.
The Shadey Greys ( Catherina & Marcus)
Ondertussen was Roger Hammond gearriveerd en ik zag hem heerlijk relaxed een biertje drinken op de allerlekkerste stoel die er in de Noorderparkkamer te vinden is. We luisterden naar de wonderlijke jazzy akkoordprogressies met best lastige zangmelodielijnen van aMistery Songwriter Ernst.


Ernst, a mistery 
Roger Hammond
Gareth Evans-Jones had me gemaild met de spijtige mededeling dat hij een keelontsteking had, daardoor hadden we nog best veel tijd over om naar elkaar te luisteren. Zo kwam het dat Roger Hammond en een paar andere songwriters waaronder Dear John, een set speelden van zo'n zes nummers. Door al die mooie muziek ben ik helemaal vergeten een pauze in te lassen, we hebben dus gewoon zo'n tweeënhalf uur met z'n allen stil naar elkaar geluisterd....
Dear John ( Dirk-Jan Smit) was dit keer ook van de partij
Dear John vertelde dat hij met een project bezig was waarbij hij meer dan 20 muzikanten had gevraagd iets in te spelen bij zijn muziek. We kijken uit naar het resultaat ! 

Aad Luymes mailde me van de week of er misschien toch nog een plekje vrij was ( de lijst was eigenlijk al vol, maar er is altijd plek natuurlijk :) . Hij vertelde me dat hij bijna elke dag langs de Noorderparkkamer van uit Landsmeer naar zijn werk fietst en dat hij via via had gehoord van de SWANavonden. Zijn liedjes zijn Nederlandstalig. Toen hij begon te spelen moest hij er even inkomen en zo sprak hij de onsterfelijke woorden: "...het zijn maar twee akkoorden...maar toch...."  Toen hij eenmaal ingespeeld was wist hij een eerlijke en vriendelijke huiskamersfeer te scheppen. Dat zie je ook wel aan het publiek.
luisteren naar Aad


Aad Luymes
De hele avond hadden ze geluisterd en gewacht, de jongens van Sundaze. Ze kregen dan ook een luid applaus toen ze opkwamen. Ik heb ze eerder gehoord bij Buurtboerderij. Ze spelen lekkere funk en ze zoeken al een tijdje een goeie drummer. In april zijn ze bij SWAN weer van de partij.

SundazeHet was nog net geen 23 uur en dan is er altijd nog tijd voor een sessie..... volgens mij kunnen ze wel zo een nieuwe band beginnen....

JanPaul Grotenhuis


Sundaze, JanPaul  Grotenhuis en Dear John
Gerard
Tot slot nog dank aan alle muzikanten en het publiek voor de fijne SWANavond !
3 april is de volgende SWAN.
Met speciale dank aan de heren die ervoor zorgden dat alles heel snel weer opgeruimd was !
Woensdag, 3 april 2013 was de eerste SWANavond van het jaar waarbij het nog licht was toen ik 's avonds aankwam om de boel klaar te zetten. Carolien, de barvrouw van de Noorerparkkamer en Baltazar, de gloednieuwe geluidsman van SWAN waren al aanwezig. Er waren twee afmeldingen, maar daarvoor in de plaats werden we verrast door de komst van Aad en Uri.
Toen zo'n beetje iedereen gearriveerd en voorzien van koffie en thee was, opende ik de avond met drie liedjes. Auke begeleidde me op zijn cajon, en ik moet zeggen, hij had er flink de beat in.


Annette VogelAnnika, mijn dochter, kondigde daarna de volgende gast aan: Frank Doesburg. Frank toert het hele land rond om zijn songs te laten horen. Met zijn rock'n roll voice zingt en speelt hij overtuigend, maar vol verbazing de o zo stille zaal in. "Ik ben gewend om over rumoerig publiek heen te zingen', vertelde hij, "maar hier zit iedereen stil te luisteren."  Ja, Frank, da's effe wennen dan, maar is het niet heerlijk ? Jazeker beaamde hij, hier wordt echt naar je geluisterd.
Annika kondigt Frank aan

Frank Doesburg


Sophie Ter Schure
Na Frank was het de beurt voor Sophie Ter Schure. Sophie had mij al gemaild dat zij graag zonder versterking wilde zingen, en dat zij erg graag langs wilde komen, ook al had zij een uur later alweer een  andere gig. Sophie zingt Ierse/ Engelse traditionals over verloren liefdes en zij heeft ze geheel in haar eigen stijl bewerkt. Zij werd bijgestaan door Margot. Hun samenzang gaf de Noorderparkkamer een hele bijzondere pure sfeer.


 Sophie en Margot spelen regelmatig in de Ierse Pub Mulligans, dus mocht je ze nog een keer willen beluisteren kun je daar iedere woensdagavond naar toe ( tenzij het SWANavond is natuurlijk :) 

Ook Uri Deeper Water was onverwachts van de partij !


De volgende gasten waren  Joelle Goercharn en bassist Florean. Ze vertelden mij dat zij veel gewerkt hadden aan hun liedjes maar dat zij er nu helemaal klaar voor zijn om ze overal te laten horen. Het is geweldig dat ze meteen geselecteerd zijn voor de Amsterdamse contest Mooie Noten; vanavond (4 april) spelen ze in Winston. 


Het was niet voor het eerst dat Sundaze zich liet horen bij SWAN. Nadat ze mij enthousiast kwamen vertellen dat het nu eindelijk echt wel gaat lukken met een nieuwe drummer ( ze hebben audities gepland voor zo'n zes ( of waren het er nou nóg meer) drummers, gingen ze samen weer helemaal los. Ik wil hier nog even benadrukken dat zij, als zij volgende keer weer langskomen, rustig een drummer mee kunnen nemen, dan kunnen we hier ook het resultaat beluisteren.

Ze zijn er wel hoor, de buurtbewoners uit Amsterdam- Noord die SWAN ontdekt hebben ! En ze komen regelmatig terug om al die zo verschillende stijlen van de singersongwriters te beluisteren en te genieten van een wijntje, biertje of een ander drankje onder de zeer lage SWANprijsjes.


Harry Siers was de hele avond al vanaf 19 uur aanwezig geweest. Hij hielp Baltazar en mij met opzetten van het geluid en het soundchecken en bracht zijn gemoedelijke gezelligheid met zich mee. En natuurlijk zijn prachtige vertalingen van Franse chansons.
Harry Siers

Tot slot werd Aad uit het publiek geplukt om zijn Nederlandstalige liedjes aan het publiek te laten horen. De intieme manier waarop Aad zijn liedjes brengt geeft je het gevoel een kijkje te nemen in zijn knusse huiskamer met brandend haardvuurtje ergens in een klein midden in de natuur. 


De finale van vanavond was deze keer voor Uri Deeper en Annette.


Nadat alle gasten weer huiswaarts keerden hebben wij de boel weer opgeruimd en ingepakt en nog even nagenoten van een leuke gevarieerde SWANavond in de Noorderparkkamer ! Met dank aan alle muzikanten en het fijne aanwezige publiek uit Noord en omstreden !  Volgende SWANavond valt op

woensdag 1 mei. Ik hoop iedereen dan weer te kunnen verwelkomen.
Afterparty Kingsday

Songwriters staan meestal in hun eentje op het podium maar er zijn songwriters die ook heel graag hun songs samen met andere muzikanten spelen. De jongens van Sundaze bijvoorbeeld, hebben gisteravond hun nieuwe drummer aan SWAN voorgesteld. Drummers zijn bij SWAN van harte welkom, vooral als het drummers zijn die gewend zijn behoorlijk pittig te slaan maar zich toch technisch weten te beheersen op akoestische songwritersavonden. Rutger Genser heet hij. "Maar volgende keer neem ik een cajon mee", zei hij, "Dat past toch beter op avonden zoals deze."
Ik moet zeggen, de overgang van songwriters die al gespeeld hadden naar de stevige funk van Sundaze en weer terug naar vertaalde liedjes ( Tom Waits / Carole King) van songwriter Harry Siersverliep veel soepeler dan ik verwacht had.  Beide acts kregen net zoveel aandacht van het wederom fantastische publiek in de Noorderparkkamer. 
Maar toch lijkt het me leuk eens een speciale songwritersbandjes avond te organiseren. Dan kan ookMichiel Schoehuis zijn pas opgerichte band meenemen. ( Ik moet dan goed uitzoeken hoe dat zit met vergunningen, want het laatste wat ik zou willen is dat dit soort avonden eindigen zoals de fantastische jazzsessions die iedere woensdagavond in de Roze Tanker werden gehouden. )
De avond begon met de energieke en altijd opgewekte Ged Fx. Hij kwam vroeg aan in de Noorderparkkamer en hielp Baltazar en mij met het opbouwen van het podium.Ged Fx komt uit Utrecht en hij was eerder gast bij SWAN. Zijn uitstraling heeft een enorm positief effect op het publiek. Ik dacht eerst dat hij zijn eigen fans mee had genomen, maar in het enthousiaste publiek zaten buurtbewoners die voor het eerst een kijkje kwamen nemen op de SWANavonden. Dit ontdekte ik pas toen zij mij gedag kwamen zeggen en mij lieten weten dat ze volgende keer beslist terug zouden komen. Dat is mooi, in het publiek zag ik meer trouwe SWANfans terug, en sommige fans kwamen dit keer niet terug als publiek maar als een heuse songwriter ! Dan heb ik het over Henrik Jan Haarink. Hij noemt zichzelf Epic Mondays, samen met bassiste Else de Schiffart en een gitarist wiens naam hij mij nog even door mag mailen. Dit bandje is nog maar net opgericht en ik hoop ze snel weer te mogen verwelkomen bij SWAN. 
Michiel Schoehuis zong met prachtige diepe donkere stem en verbaasde mij zeer toen hij mij vertelde dat hij eerst zanglessen had genomen voordat hij voor publiek durfde te  zingen. Iemand met zo’n mooie stem mag gerust in zichzelf vertrouwen, met of zonder zangles.


 Ook waren weer Aad Luymes en A Mystere Singersongwriter (Ernst) te gast en zo waren deze avond  mannelijke songwriters in een overtuigende meerderheid aanwezig ! 

Het is altijd leuk als songwriters van te voren vertellen waarop zij hun liedje gebaseerd hebben en Ernst zong een lied over Steve Fosset, een man waar ik zelf nooit van gehoord had. Hij schijnt neergestort te zijn in een vliegtuigje en Ernst schreef een liedje over de zoektocht naar deze vermiste man. ( Vanmorgen vroeg kreeg ik deze link nog van hem toegestuurd:  Steve Fosset:http://en.m.wikipedia.org/wiki/Steve_Fossett zie tussen quote 54 en 55 )


En ze waren er weer, de jongens van Sundaze, de hele avond met volle aandacht voor de andere muzikanten en toen mochten ze eindelijk los; dus deze keer met drummer ! 
We sloten de avond af met Harry Siers die, zoals eerder vermeld, liedjes vertaalt naar het Nederlands. Hij vertaalde o.a. November van Tom Waits.

We hebben met z'n allen een luid applaus gegeven voor Craig Latta en Baltazar Jacobs; geweldige mannen die deze avond het geluid ( en andere han - en spandiensten ) verzorgden ! 

Met dank aan alle enthousiaste muzikanten en het publiek uit de buurt ! En natuurlijk niet te vergetenDe Noorderparkkamer en Roos achter de bar ! 

Volgende SWANavond is woensdag 5 juni ( nb deze lijst is min of meer vol, maar er is nog vol op plek in juli ! )

ps, ik vergeet mezelf helemaal ! Ik heb samengespeeld met Mick Bekker en wat fijn dat  violistJanPaul Grotenhuis er ook weer bij was  ! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten