donderdag 6 juni 2013

Zomerse SWANavond 5 juni 2013

SongWritersAmsterdamNoord (SWAN) is sinds een jaar actief in de Noorderparkkamer. De Noorderparkkamer is een unieke locatie omdat het gebouw zich midden in ons mooie Florapark van Amsterdam Noord bevindt.  De Noorderparkkamer is letterlijk een culturele huiskamer Dit houten paviljoen heeft een schuifwand die open kan, waardoor het verandert in een podium.
Afgelopen jaar hebben we altijd in de huiskamer gespeeld, maar gisteravond was het een prachtige zomeravond en daarom hebben we de schuifwand geopend en de tafeltjes en stoelen buiten geplaatst.

Balthazar was al vroeg aanwezig om licht en geluid te plaatsen.

Alle muzikanten waren op tijd aanwezig en zoals altijd stond de koffie en thee al klaar. De avond kon beginnen ! Ik opende de avond met drie liedjes en ik speelde deze keer samen met Auke de Haan op cajon.

Daarna klom Gijs Hietkamp het podium op. Gijs komt uit Den Haag en is nog niet zo lang bezig als solo-artist. Wel heeft hij ruime ervaring met het spelen in bands. Gijs heeft een prachtige stem en melancholische maar toch stevig klinkende liedjes die goed in elkaar zitten. 

Gijs Hietkamp

Daarna was de beurt aan duo De Hoek. De Hoek bestaat uit zangers/ gitaristen Mizza Hendrix en Peter van Reyen. Ze zingen Nederlandstalig met catchy teksten die al gauw uitnodigen tot meezingen.

De Hoek

Ronald Gunther uit Heemstede was deze keer ook van de partij. Joggers, fietsers, wandelaars met hondjes en babietjes konden al van verre genieten van zijn liedjes.
Ronald is een grote fan van Bob Dylan. In 2012 heeft hij een CD uitgebracht met zeven eigen songs. De naam van de CD is Dylon On My Mind, a tribute to Bob Dylan.


Ronald Gunther

Tijdens de ondergaande zon was het duo Ambrosia aan de beurt.
 Lois, de zangeres, vertelde  dat zij onlangs naar een concert van John Fogerty was geweest en dat zij de jongste van het publiek was. Ik denk zij een vader heeft die van Greedence Clearwater hield, en dat ze net zoals ik heb meegemaakt via mijn moeder,  met deze muziek is opgegroeid. Beslist een goede zaak !  Ze zingt Nederlandstalig en haar vader begeleidt haar op zijn gitaar.
Ze hebben net hun eerste CD uitgebracht: ´mijn geheim´. Ik mag hier wel zeggen dat mij opviel dat zij  met haar prachtige stem  enige joggers en fietsers naar de Noorderparkkamer lokte.
Jip & Lois als Duo AmbrosiaOndergaande zon in de Noorderparkkamer En toen was het donker in het park... en Marcus en Catherine, inmiddels toch wat afgekoeld, namen plaats onder de warme lampen die schenen op het podium.  The Shadey Greys noemt dit duo zich. Marcus uit Oostenrijk en Catherine uit Frankrijk zijn al vaker bij SWAN te gast geweest. Met het opvallende stemgeluid van Marcus en zijn soms onvoorspelbare liedjes in combinatie met het  steady ritme van Catherine op cajon weten zij het publiek te fascineren.


 Tja, als je in een park speelt dan kom je dit ook tegen... de baby bleef klaarwakker en vader had geen zin om door te wandelen, de muziek was veel te leuk !

Uri Deeper WAter en Dzuana Bakker, twee singersongwriters die al jaren in het vak zitten en vanuit hun hart er totaal voor gaan. In het donker stonden ze om de beurt op het podium en wat waren ze goed in vorm ! We hebben van ze genoten !


Uri Deeper WaterDzuana zong vanavond "We are Stardust", en daarmee wist ze in het park een hele mooie sfeer te creĆ«ren. 
Aan het einde van de avond klommen we met zn allen het podium op voor de Finale.
De verrassing van de avond kwam van Marion Hoek, een vrouw die de hele avond in het publiek had gezeten zei zachtjes tegen me: ik wil eigenlijk wel zingen.
Gijs Hietkamp had al een nummer ingezet en Marion nam het al improviserend van hem over. En toen gebeurde het....

Met speciale dank aan Balthazar voor zijn bijdrage aan het licht en geluid, en Steffie achter de Noorderparkbar !
Ik hoop jullie allemaal op de volgende SWANavond weer terug te zien !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten