maandag 14 oktober 2013

Vrijdag 1 november 2013


Vrijdag 1 november 2013 / Friday, November 1st 2013
SWANteam
Afgelopen SWANavond waren de meeste songwriters al rond 20 uur aanwezig en wachtten met spanning af wat er zou gaan komen. Veel nieuwe gezichten deze avond; de muzikanten kwamen  van Nijmegen tot Zaandam naar de Noorderparkkamer in Amsterdam - Noord.
Songwriter alias Barkeeper Harry Siers: " Was een geslaagde avond gisteren, SWAN-avond in Amsterdam. Ik vind het prettig om er achter de bar te staan en vanaf een afstandje naar de optredenden te kijken. Te zien hoe men zich voorbereidt, nerveus is of niet. En hoe men dankbaar de complimenten in ontvangst neemt na een optreden. We willen allemaal contact, de singersongwriters. Iets maken, het laten horen/zien, hopen dat het goed gevonden wordt. Het podium, de lampen, de instrumenten, ze trekken elke keer weer. De voorbereidingen. Heb ik alles bij me, is de gitaar gestemd, waar is mijn capo d'astro? Wel of geen bladmuziek mee. Zal ik gaan staan of zitten. Is het geluid van instrument en microfoon goed op elkaar afgestemd. Etc. Het leukst van de SWAN-avonden vind ik de gevarieerdheid. Elke keer een groot aantal nieuwe gezichten, en enkelen heb ik al eerder gezien en gehoord. Leuk ook om de thema's te horen waarover men zingt. Wat leeft er in de muzikantenziel. En hoe wordt het gebracht. Welke akkoordenschema's spelen ze. Hoe zingen ze. Hoe is de kwaliteit van de teksten. Waar zit precies de originaliteit van de melodie in? Gemiddels zo'n 10 artiesten per keer. Oftewel 120 per jaar. Als ik dat een paar jaar doe, ken ik denk ik het grootste deel van de huidige singersongwriters uit de Randstad wel zo'n beetje. Leuk. En dan maar zien wie daarvan een beetje of een beetje meer doorbreekt naar de grotere podia."

We begonnen de avond met  Lilit Martirosova . Deze van origine Armeense songwriter vertelde dat het  haar eerste akoesitsche optreden was, zonder haar band. Dat deed zij fantastisch !
De tweede gast wasMarnix Emanuel uit Amsterdam. Hij werd binnengebracht door zijn broer die tevens zijn manager is, en een vriend die voor hem achter de knoppen gaat zitten. Marnix studeert aan het Conservatorium in Rotterdam en ambieert met recht een carriere als songwriter. We hebben van hem genoten. 


Manager  en broer Karel


Nummer drie op de lijst was Anne Wouterlood, zij werd deze keer begeleid door een gitarist. Binnenkort komt haar EP uit.Na Anne was de beurt aan JOhn Kostermans. John is vaker bij ons geweest en hij opende zijn act met een song over loverboys.

John Kostermans

De ene John het toneel af, de andere John er op:   John Spijker is zijn naam. Hij kreeg het publiek zo ver om als koor mee te zingen met zijn songs.


Na John nam Dzuana Bakker plaats achter de microfoon. Zij nodigde Walter Rootsie uit om op zijn mondharmonica met haar mee te spelen. Een mooie song over een liefde.

Het was een eer om twee songwriters aan te kondigen uit Amsterdam - Noord:  Francesco Ljubica
en Walter Rootsie. Francesco en Walter zijn er vanaf het begin van SWAN bij geweest en het was leuk dat zij weer eens langskwamen om als muzikanten en als vrienden met elkaar te musiceren.Ze was al vroeg in de avond gekomen: .Johanna Klaassen , samen met haar begeleider op percussie: Percu Siem. Een verrassend en verfrissend duo met Nederlandstalig repetoire.

Tot slot nam  Sjoerd Hoogma plaats achter de microfoon. Hij sloot de avond af met zijn bijzondere geluid.

We hadden een zeer gevarieerde avond waarbij  songwriters elkaar ontmoetten en inspireerden. Met dank aan geluidsman Baltazar Jakobs en barkeeper Harry Siers !
Speciale dank aan de Noorderparkkamer die de ruimte ter beschikking stelt om een ontmoetingsplaats te zijn voor muzikanten. En dan niet te vergeten: het publiek !Noorderparkkamer
Floraparkweg 1
Amsterdam-Noord


Volgende SWAN night is op Vrijdag 6 december, geef je op bij vogelannette@yahoo.com
Op deze avond zullen er maar 8 plekken beschikbaar zijn, dus geef je tijdig op ! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten